Jegyvásárlás

Jegyvásárlás

Program


Tenyérvonalak - Faludy XX. százada irodalmi est

Tenyérvonalak - Faludy XX. százada irodalmi est

Faludy György egy olyan rejtőzködő művész, aki bár itt élt közöttünk a XX. században, de a személyiségéről legtöbben csak a bulvársajtó álarca alapján alkotunk képet, a művészetéről pedig nem nagyon van átfogó tanulmány.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 24. vasárnap, 18:00

Faludy György egy olyan rejtőzködő művész, aki bár itt élt közöttünk a XX. században, de a személyiségéről legtöbben csak a bulvársajtó álarca alapján alkotunk képet, a művészetéről pedig nem nagyon van átfogó tanulmány. Ki lehet ez a világszerte elismert zseni? Látjuk-e az ő valódi arcát? Értékeljük-e, ismerjük-e műveit? Megváltoztatta-e művészetét a történelem és a XX.század, melynek borzalmait testközelből érezhette? Hogyan tud az átéltek után áradni soraiból az élet szeretete?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Tenyérvonalak című esten Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színésze, bemutatva Faludy versein és regényrészletén keresztül az embert és költőt.

Kollégája, Poroszlay Kristóf segít abban, hogy úgy hozzák közel a nézőkhöz Faludyt, hogy hazatérve felüssük verseit, regényeit, és általuk megismerjük Faludy György életét, érzéseit, humorát, mélységét: nagyságát.

Író, szerkesztő:

Balogh Esperes Ákos

Előadják:

Borovics Tamás

Poroszlay Kristóf 

Ajánlatunk


Bess Wohl Tony-díjra jelölt darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről.

Az egyik legismertebb magyar szent legendája színesen elevenedik meg Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicalében. Cseke Péter rendezésében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház látványos előadása kiváló művészek szavain, énekén, színpadi produkcióján keresztül mutatja be a történelmi pillanatot, „a szerelem szentjének” sorsát és korát, amely ma is szívhez szóló tanulságokkal szolgál.

Mesebeli táncmulatság várja a közönséget június 16-án a Szegedi Szabadtéri Játékokon! A Tiszavirág Néptáncegyüttes pergő lendületű estjén, A mi mesénk című gálaműsorban a deszki székhelyű, kiváló egyesület mind a tíz csoportja színpadra lép az újszegedi ligetben.

Ajánló


Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

„Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” –…

Minden az első Ki mit tud?-dal kezdődött, ahol a „két Gézengúz" egyikeként megnyerte a tévénézők szívét; majd 60 év, csaknem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!