Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások2023. augusztus 12. (szombat) 

esőnap: augusztus 13. (vasárnap)

Duna Művészegyüttes: HÉTTORONY

néptánc élőzenével

a Nemzeti Táncszínház és a Duna Művészegyüttes vendégjátéka

„...a Héttorony mélyében fekszik a mérhetetlen kincs, melynek a Barát az őre; bizonyos éjeken látni őt völgyeket áthágó lépéssel, fejével a holdig felérve járni, s a kincshöz vivő kulcsokat kinálgatni. Ezen kincs magába foglalja mind azt, mi az isteni magyarföldön csak lelhető: aranyfákat, gyümölcsöt, szöllőgerezdeket, mindennemű állatot, bor helyett, iható folyékony aranyat, arany tyúkokat, hasonló tojást költve, arany köveket….” – írta a magyar művészettörténet és mitológia úttörője, Ipolyi Arnold.

A Héttorony legenda szimbolikája számos alkalommal feltűnt a magyar kultúrtörténetben. Számunkra a Kárpát-medence népi műveltsége, kollektív emlékezete és kreativitása, valamint a nagy elődök szellemi hagyatéka jelenti azt a kincset, amit a Héttorony magában rejt Bécs, Kassa, Munkács, Brassó, Újvidék, Zágráb és Maribor tornyai ölelésében. E kincsek között találjuk Makovecz Imre életművét is.

1992-ben épült fel Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, amely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. A pavilon zenéjét Kiss Ferenc szerezte. A mintegy 20 perces zenei anyag a magyar világzenei élet kiemelkedő alkotása. Ebből született meg a későbbiekben a Héttorony hangjai című album.

A Nemzeti Táncszínház és a Duna Művészegyüttes különleges táncelőadása Kiss Ferenc zenéjére, az Etnofon zenekar kíséretével kíván emléket állítani Makovecz Imre szellemi hagyatékának.

Az est rendezője Juhász Zsolt, Harangozó Gyula-díjas koreográfus. 

Ajánló


2023. július 28., 29., 30. 21.00 esőnapok: 2023. július 31., augusztus 01.

2023. augusztus 11., 12., 13., 18., 19., 20. 21.00 esőnapok: 2023. augusztus 14., 15., 21., 22.

„A tündérmesék, következésképpen a mesékre épülő operák mindig telítve vannak a tudatalatti szimbolikus képeivel, melyek direkt kapcsolatban vannak, hatást gyakorolnak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!