Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Jegyvásárlás

művész


Krzysztof  Pastor

Krzysztof Pastor

Koreográfus.

Krzysztof Pastor szülővárosában, Gdañskban folytatta balettművészeti tanulmányait, majd a Lengyel Táncszínházhoz (Poznañ), később a Teatr Wielki együtteséhez (£ódz) szerződött. 1983-ban Pastor a Lyoni Operaház szólistája lett, 1985 és 95 között pedig a Holland Nemzeti Balett (Het Nationale Ballet) együttesében táncolt, s olyan neves koreográfusokkal dolgozott, mint Carolyn…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Koreográfus.

Krzysztof Pastor szülővárosában, Gdañskban folytatta balettművészeti tanulmányait, majd a Lengyel Táncszínházhoz (Poznañ), később a Teatr Wielki együtteséhez (£ódz) szerződött. 1983-ban Pastor a Lyoni Operaház szólistája lett, 1985 és 95 között pedig a Holland Nemzeti Balett (Het Nationale Ballet) együttesében táncolt, s olyan neves koreográfusokkal dolgozott, mint Carolyn Carlson, Nacho Duato, Rudi van Dantzig, Jan Linkens, Édouard Lock, Hans van Manen, Maguy Marin, Toer van Schayk és Nina Wiener. Ezalatt az idő alatt klasszikus, neoklasszikus és modern darabokban is táncolt főszerepeket.
Pastor 1986-ban készítette első koreográfiáját egy nemzetközi gálára £ódŸban. Miután számtalan koreografált a Holland Nemzeti Balett műhelye számára, 1992-ben felkérték, hogy koreografáljon az együttesnek is. 1995-től szabadúszó koreográfus. Az 1997/98-as évadban a Washington Ballet, a 1998/99-es évadban a Holland Nemzeti Balett koreográfusaként dolgozik. Pastor koreográfusként nemzetközi hírnévre tett szert, napjainkig majdnem ötven balettet alkotott, köztük a Do Not Go Gentle…, a In Light and Shadow és egészestés alkotásokat, mint a Kurt Weill, Acid City, Don Giovanni, Tristan Dangerous Liaisons, és a Symphony Fantastic.

1995-ben Pastor kettőse, a Detail IV a Helsinki Nemzetközi Balettversenyen Koreográfusi Aranyérmet nyert. 2000-ben a lengyel kulturális minisztertől vehetett át kitüntetést, s megkapta a holland táncművészeti szövetség koreográfusi díját. 2001-ben, a moszkvai Bolsoj Színházban Kurt Weill című alkotását 3 kategóriában jelölték a Benois de la Danse Díjra.

2003 januárjában Krzysztof Pastort - Hans van Manen-nel közösen - a Holland Nemzeti Balett állandó koreográfusává nevezték ki. Ezután alkotta meg „Voice, Don Giovanni Crossing Paths, Suite for Two és Visions at Dusk című koreográfiáit. 2008 májusában a Scottish Ballet társulatával színpadra állította, és nagy sikerrel mutatta be saját Rómeó és Júlia verzióját.

Pastor a Holland Nemzeti Balett együttese mellett számos más társulatnak is készített koreográfiákat (Royal Swedish Ballet, Bolshoi Ballet in Moscow, Ballet Opera Dresden, Israel Ballet, Royal Flemish Ballet, Donau Ballet, Ankara State Ballet, Australian Ballet és Royal New Zealand Ballet). Alkotásaival a Holland Nemzeti Balett turnézott Franciaországban, Kanadában és Nagy Britanniában. Zsűritagként meghívást kapott többek között a New York-i Nemzetközi Balettversenyre és a Lengyel Nemzeti Táncversenyre (Gdañsk).
Örvényben - balettest / In the Vortex

Örvényben - balettest / In the Vortex

Magyar Állami Operaház
  • Koreográfia

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!