Jegyvásárlás

Jegyvásárlás

művész


Haydn Barytontrio Budapest

Haydn Barytontrio Budapest

A Haydn Barytontrio Budapest együttest Kakuk Balázs alapította 1980-ban azzal a céllal, hogy Joseph Haydn "Pompakedvelő" Esterházy Miklós hercegnek barytongambára írt közel kétszáz művét eredeti hangszeren, korabeli menzúrában megszólaltathassa. Az együttes Haydn minden barytontriója, a kvintettek, oktettek mellett az Esterházy-kör többi komponistái (G. J. Werner, J. G. Albrechtsberger, J.…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

A Haydn Barytontrio Budapest együttest Kakuk Balázs alapította 1980-ban azzal a céllal, hogy Joseph Haydn "Pompakedvelő" Esterházy Miklós hercegnek barytongambára írt közel kétszáz művét eredeti hangszeren, korabeli menzúrában megszólaltathassa. Az együttes Haydn minden barytontriója, a kvintettek, oktettek mellett az Esterházy-kör többi komponistái (G. J. Werner, J. G. Albrechtsberger, J. Burgksteiner, A. Naumann, L. Tomasini, A. Lidl, Chr. G. Krause) barytondivertimentóit is játssza. Természetesen 20. századi és mai zeneszerzők: Farkas Ferenc, Durkó Zsolt, H. Gattermeier, Gottfried von Einem művei is repertoárjukat képezik. Maros Miklós Stockholmban élő világhírű magyar zeneszerző Kakuk Balázsnak ajánlotta BARYTONALIS trióját, ennek nagysikerű ősbemutatója Baselban volt 2013-ban. A Haydn Barytontrio Budapest filmzenei felvételeket, TV-produkciókat készít és világszerte koncertezik. Hungaroton: SLPD 12979, HCD 31174 

A Haydn Barytontrio Budapest tagjai:

Kakuk Balázs gordonka- és viola da gamba-művész, 1979-től 2013-ig Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium tanára. A Collegium Musicum Budapest barokk kvartett tagjaként 1978-ban a Brügge-i „Festival van Vlaanderen” verseny győztese. A modern és a barokk cselló mellett eredeti menzúrában játszik az összes (szoprán, alt, tenor, basszus) viola da gambán és a 17 húrú barytongambán. A historikus muzsikálás és előadásmód nemzetközi rangú specialistája, kül- és belföldi mesterkurzusok tanára, jelentős zenei versenyek zsűritagja. Szólista- és kamaramuzsikusként világjáró művész, számos rádió-, TV- és díjnyertes CD-felvételt készített.

Sándor József már 5 éves korában megkezdte a hegedűjáték tanulását. Számos ifjúsági hegedűversenyt nyert Magyarországon. A Bartók Konzervatóriumban tanult és a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott 1977-ben. Szóló brácsás, illetve szólamvezető volt a Bruckner Orchester Linzben, a Bochumer Symphonikerben, a Grazer Operben, a Magyar Állami Hangversenyzenekarban és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában. Világkörüli turnékon vesz részt, CD-, DVD-produkciókat készít, gyakran szerepel kamarazenei fellépéseken. 

Kaszanyitzky András gordonkaművészi oklevelét 1998-ban, a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte. Számos hazai és külföldi verseny győztese. 1996-ban elnyerte a budapesti Popper Csellóverseny második díját. Játszott a Somogyi Kvartettben, a Sándor Frigyes Kamarazenekarban, az Erkel Ferenc Kamarazenekarban, valamint a London City Operában. A Weiner-Szász Kamaraszimfonikus Zenekar és a Haydn Barytontrio Budapest állandó tagja. Koncertezett Ausztriában, Németországban, Svájcban, Olaszországban, Franciaországban, Angliában, Hollandiában, Szlovákiában, Skóciában, az Egyesült Államokban, Kínában és Thaiföldön. 

I. KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL – HAYDN ÉS ESZTERHÁZA

I. KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL – HAYDN ÉS ESZTERHÁZA

Általános
  • Zenekar

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!